Om bandet

DSCN0946

Historia

Vi spelar dansvänliga coverlåtar från perioden 60-talet fram till nutid. T.ex. Sven-Ingvars, Smokie, Creedence, Shadows, Elvis m.m. samt även lite gammalt där så önskas. Detta gör vi på dansrestauranger, firmafester, födelsedagsfester, bröllop m.m. Vi har traditionell sättning d.v.s. trummor, bas, keyboard, gitarrer och sång. Inget av det vi spelar är förinspelat, utan det vi framför är livemusik.

Bandet har funnits i ca 25 år och startades av Magnus och Göran. Första 5 åren hade vi lite olika medlemmar beroende på vilka typer av spelningar vi fick. Under dom åren så började vi tycka att det skulle vara kul att prova på att satsa lite mer seriöst för att få en fast besättning och repertoar.

För drygt 20 år sedan kom Jonnie med efter att tidigare ha hoppat in av och till i mån av tid. Samtidigt kom Åke med efter att ha svarat på en annons som vi hade ute för att hitta en keyboardspelare. Ett år senare kom till sist Hasse med efter att ha vickat med oss vid ett tillfälle. Så till årsskiftet 2014/2015 så firar vi 20-årsjubileum med nuvarande besättning. Under första åren repade vi seriöst och satte ihop vår repertoar som består av ganska många låtar vid det här laget eftersom vi regelbundet stoppar in nytt material. Vi hade förmånen att få engagemang på Restaurang Playa del Sol på Gran Canaria under 4 säsonger vilket gjorde att vi fick mycket rutin inom denna roliga underhållningsbransch. Vi har även spelat på olika fjällhotell och kombinerat detta med härlig skidåkning. Under många år spelade vi på Eckerölinjens färjor för kryssande resenärer. Annars har det varit många 50-årsskivor, bröllop och firmafester.
En spelning som vi trivs med är sommarunderhållning på kafé Gröna Stugan i Sundbyberg. Där spelar vi för sittande publik vilket är annorlunda mot att spela för dansande publik. Det ställer lite andra krav på oss som musikanter.

Under alla dessa år har vi åldrats med behag och behållit vårt barnasinne som kommer fram när vi träffas och spelar. Så vi har oftast väldigt kul på scen.
Vi har haft mycket roligt under dessa år och det finns många härliga minnen som vi skrattar åt så fort dom kommer på tal. Alla kanske inte lämpar sig för att lägga ut på denna hemsida men om ni engagerar oss så kanske ni får ta del av något som vi gärna berättar.

Vi ses och hörs hoppas vi.

/Farthållarna.